Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKjeldedal, Stine Mathilde
dc.contributor.authorArnesen, Ingerid Isabell
dc.contributor.authorFjelltun, Elisabeth
dc.date.accessioned2019-10-07T12:42:01Z
dc.date.available2019-10-07T12:42:01Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2620685
dc.descriptionBacheloroppgave i Retail management fra Handelshøyskolen BI, 2019nb_NO
dc.description.abstractDenne oppgaven handler om hvilke holdningsattributter som er avgjørende når forbrukeren står ovenfor et valg av økologisk brød. På bakgrunn av dette er problemstillingen: “Hvilke holdninger påvirker kjøp og konsum av økologisk brød?” Oppgaven er delt inn i 6 deler, der hver av delene utgjør rammeverket for problemstillingen. Oppgaven starter med å representere den økende etterspørselen av økologiske matvarer i dagligvarebutikkene i Norge. Stortingets målsetning er at innen 2020 skal 15 % av Norges produksjon og forbruk av matvarer være økologiske. Dette er et ambisiøst mål med tanke på at Norge er et av de landene i Vest-Europa med lavest omsetning på økologisk mat med bare 1 % av totalmarkedet. Etter vi studerte ulike økologiske matkategorier, viste det seg at særlig brød henger etter. Økologisk brød har under én prosent av det totale brødsalget i landet. Omsetningen til økologisk brød økte frem mot 2017, men etter dette har veksten vært avtagende. Da vi fikk øye på den avtagende veksten i denne matvarekategorien, fant vi raskt interesse for økologisk versus konvensjonelt brød. Hva er årsaken til at vi velger det brødet vi gjør, hvilke holdninger og preferanser viser seg å være av størst betydning når forbrukeren evaluerer brød? Økologisk brød er et tema som ikke er forsket så mye på tidligere, som har vært et utfordrende punkt i oppgaven med tanke på sekundærdata og relevante kilder. Gjennom sekundærlitteratur har vi hentet ut både forskningsartikler om økologi, samt teorier som skal være med på å avdekke problemstillingen. Metodedelen består av både dybdeintervju og spørreundersøkelse, der vi har tatt for oss eksplorativt design og deskriptivt design. Funnene gjennom spørreundersøkelsen har vi hentet i SAS JMP 14.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherHandelshøyskolen BInb_NO
dc.subjectretail managementnb_NO
dc.subjectvarehandelsledelsenb_NO
dc.titleHvilke holdninger påvirker kjøp og konsum av økologisk brød?nb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel