dc.description.abstract | Denne bacheloroppgaven er skrevet i fordypningsfaget Forretningsutvikling og
digitalisering ved Handelshøyskolen BI – Campus Bergen. Oppgaven tar for
seg forskjellige matleveringstjenester – herav i hovedsak levering av mat via en
plattformleverandør som tilbyr egne leveringsbud. Vi har disponert mye tid i
starten av oppgaven til å gjøre grundige undersøkelser og finne relevant
informasjon. Vi har benyttet oss av diverse artikler, pensumslitteratur og
undersøkelser vi selv har foretatt i form av spørreundersøkelse og
dybdeintervju.
Det oppfattes at flere restauranteiere og leveringsbud har uttrykt misnøye med
standarden slik den er hos enkelte aktører i dag. Vi har derfor valgt å utfordre
bransjestandarden i form av å konstruere en plattform med en annerledes
forretningsmodell enn den som brukes av ledende aktører. Formålet er at vi
gjennom oppgaven skal resonere oss frem til hvorvidt det vil være økonomisk
gunstig med en annerledes løsning, ved hjelp av modeller, teorier og diverse
valideringsteknikker.
Vi har derfor utviklet problemstillingen «å opprette en konkurransedyktig
løsning for levering av mat, som benytter en annerledes forretningsmodell enn
industristandarden satt av ledende aktører». Ved hjelp av innhentet informasjon
har vi fått et tilstrekkelig overblikk over dagens forretningsmodell – slik at vi
enklere kan utarbeide en konkurrerende løsning.
Det første vi startet med var å kartlegge dagens nåsituasjon for eksisterende
aktører, samt hvordan nåsituasjonen potensielt vil se ut for vår løsning. Ved
hjelp av analyser har vi konkludert med hva som fungerer, og hvilke
utfordringer som foreligger med nåsituasjonen. Videre presenterer vi vår
løsning, via det økonomiske aspektet, forretningsmodell m.m. Argumentene
våre underbygges deretter av resultater innhentet fra kvantitativ og kvalitativ
metode. Vi analyserer resultatene ved hjelp av valideringsmetoder – før vi
oppsummerer i form av en strategi/konklusjon.
Alle illustrasjonene som har blitt utbygget for oppgaven kan finnes her:
https://www.sketch.com/s/1e03e757-470c-436b-9ad0-cda0ef8e9d40, samt i
vedlegget. | en_US |