Show simple item record

dc.contributor.authorHolmefjord, Ingrid Skudal
dc.contributor.authorTonning, Matias Rygg
dc.date.accessioned2021-09-29T10:57:16Z
dc.date.available2021-09-29T10:57:16Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2785986
dc.descriptionBacheloroppgave i Forretningsutvikling og digitalisering fra Handelshøyskolen BI, 2021en_US
dc.description.abstractDenne bacheloroppgaven er skrevet i fordypningsfaget Forretningsutvikling og digitalisering ved Handelshøyskolen BI – Campus Bergen. Oppgaven tar for seg forskjellige matleveringstjenester – herav i hovedsak levering av mat via en plattformleverandør som tilbyr egne leveringsbud. Vi har disponert mye tid i starten av oppgaven til å gjøre grundige undersøkelser og finne relevant informasjon. Vi har benyttet oss av diverse artikler, pensumslitteratur og undersøkelser vi selv har foretatt i form av spørreundersøkelse og dybdeintervju. Det oppfattes at flere restauranteiere og leveringsbud har uttrykt misnøye med standarden slik den er hos enkelte aktører i dag. Vi har derfor valgt å utfordre bransjestandarden i form av å konstruere en plattform med en annerledes forretningsmodell enn den som brukes av ledende aktører. Formålet er at vi gjennom oppgaven skal resonere oss frem til hvorvidt det vil være økonomisk gunstig med en annerledes løsning, ved hjelp av modeller, teorier og diverse valideringsteknikker. Vi har derfor utviklet problemstillingen «å opprette en konkurransedyktig løsning for levering av mat, som benytter en annerledes forretningsmodell enn industristandarden satt av ledende aktører». Ved hjelp av innhentet informasjon har vi fått et tilstrekkelig overblikk over dagens forretningsmodell – slik at vi enklere kan utarbeide en konkurrerende løsning. Det første vi startet med var å kartlegge dagens nåsituasjon for eksisterende aktører, samt hvordan nåsituasjonen potensielt vil se ut for vår løsning. Ved hjelp av analyser har vi konkludert med hva som fungerer, og hvilke utfordringer som foreligger med nåsituasjonen. Videre presenterer vi vår løsning, via det økonomiske aspektet, forretningsmodell m.m. Argumentene våre underbygges deretter av resultater innhentet fra kvantitativ og kvalitativ metode. Vi analyserer resultatene ved hjelp av valideringsmetoder – før vi oppsummerer i form av en strategi/konklusjon. Alle illustrasjonene som har blitt utbygget for oppgaven kan finnes her: https://www.sketch.com/s/1e03e757-470c-436b-9ad0-cda0ef8e9d40, samt i vedlegget.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherHandelshøyskolen BIen_US
dc.subjectforretningsutviklingen_US
dc.subjectdigitaliseringen_US
dc.titleFudi Utbyggelse av løsning for matlevering 2.0en_US
dc.typeBachelor thesisen_US


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record