Høytpresterende team på Fagskolen Oslo
Abstract
Denne oppgaven er skrevet innenfor fagområdet teamledelse og fordyper seg i teamprestasjoner. I 2020 endret Fagskolen Oslo organiseringen fra avdelinger til team. Vi har fordypet oss i to av teamene for å se om de har blitt et høytpresterende team, og jobbet ut ifra følgende problemstilling:
I hvilken grad har Team 1 Elkraft og Team BIM grunnlaget for å utvikle seg til å bli høytpresterende team?
Det er gjennomført kvalitative intervjuer med deler av ledelsen og flere av teammedlemmene på de to teamene. Dette har dannet grunnlaget for, teoriinnhenting, drøfting og diskusjon. Basert på datafunn opp imot teorien om høytpresterende team har vi vurdert hvor teamene kan plasseres på Katzenbach & Smith sin prestasjonskurve for team. Teorien i oppgaven baserer seg på pensumlisten til faget, men vi har også innhentet annen relevant teori for å styrke oppgaven.
Empirien viste oss to team med svært ulike forutsetninger og rammefaktorer, som ga sprikende resultater på om teammedlemmene mente at teamorganiseringen var vellykket. Vi fant da ut at blandingen av teamstørrelse, sammensetting av teammedlemmer, komplementær kompetanse, arbeidstid, utdanningsutforming og ressursbildet, var årsaker til en signifikant forskjell mellom de to teamene, og deres mulighet til å bli høytpresterende team. Vi så også at ledelsen sitt arbeid i forkant og etterkant av omorganiseringen kan ha bidratt til noe misnøye, og at deres rolle inn mot de to teamene også er noe ulik, men ikke differensiert.
Description
Executive Master of Management i Teamledelse fra Handelshøyskolen BI, 2023