Vurdering av prosjektledelses metoder i FUSILLI prosjektet
Abstract
I denne prosjektoppgaven har vi analysert og vurdert Oslo kommunes deltagelse i FUSILLI – Fostering the Urban food System transformation through Innovative Living Labs Implementation – et EU-finansiert forsknings- og utviklingsprosjekt som har som mål å endre europeiske byers matsystemer fra et helhetlig perspektiv, fra “jord til bord”. Oslos deltagelse har blitt undersøkt og vurdert i lys av prosjektledelsesteori og gjennom intervjuer med prosjektdeltagere, ledere og interessenter. Vi har vurdert prosjektet i lys av om det vil bidra til verdiskaping for Oslo kommune – som et ledd i omstillingen til et mer bærekraftig samfunn. Oslo kommune har valgt å bruke kantinen i Karvesvingen 3 som en Living Lab på vei mot grønn omstilling av sine kantiner.
Vi fokuserer på og problematiserer hvordan prosjektet er ment å bidra til verdiskapning, og vurderer dette empirisk gjennom intervjuer. Basert på kvantitative datainnsamling gjennom intervju, innsyn i prosjektets arbeidsdokumenter i tillegg til relevant teori, konkluderer vi med at prosjektet er preget av en stor grad av usikkerhet - Både når det gjelder praktisk gjennomføring og realiseringen av definerte mål. På den ene siden, var deltakerne/interessentene tydelige på at denne usikkerheten er en konsekvens av prosjektets store omfang – finansiert av EU og administrerers av et spansk konsulentfirma – og diffuse overordnede mål (og å endre matsystemet). Men på de andre siden, når hver deltakende by får definere egne målsettinger og selv kan avgjøre prosjektsuksess – har prosjektet mulig svært ulikt omfang i de ulike byene.
Description
Executive Master of Management i Prosjektledelse fra Handelshøyskolen BI, 2023