Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorNilsen, Iselin Sofie
dc.contributor.authorRolland, Maja
dc.contributor.authorPadøy, Marthe Thornquist
dc.date.accessioned2023-10-12T09:35:57Z
dc.date.available2023-10-12T09:35:57Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3096024
dc.descriptionBacheloroppgave i Markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI, 2023en_US
dc.description.abstractI denne oppgaven har vi sett på hvordan Bareksten gin kan skape ønskede merkeassosiasjoner i et marked hvor markedsføring er ulovlig. Først har kartlagt forbrukernes nåværende assosiasjoner til både Bareksten gin og en konkurrent (Gordon’s) ved hjelp av elisiteringsteknikker. Videre har vi bearbeidet svarene og utviklet vi tre assosiasjonsnettverk, et for Bareksten gin sine nåværende assosiasjoner, et for Gordon’s nåværende assosiasjoner, etterfulgt av et for Bareksten gin sitt ideelle merkeimage. Deretter har vi utarbeidet en driveranalyse for å validere svarene fra vår kvalitative analyse. Vi har analysert svarene i JMP ved hjelp av en clusteranalyse, regresjonsanalyse, kjikvadrattest og enveis variansanalyse. Funn viste at respondentene har positive assosiasjoner til Bareksten gin i dag. Gjennom regresjonsanalysen fant vi at de forskjellige assosiasjonene påvirker den helhetlige oppfatningen av Bareksten gin. Vi har også sett verdien av assosiasjonene kvalitet, Stig Bareksten, norsk og den positive følelsen å ha det godt. Disse assossiasjonene påvirker den helhetlige oppfatningen av Bareksten gin positivt, og vi valgte dermed å bruke disse i større grad. Videre har vi sett på hvor respondentene har både sett og hørt om produktene deres. Ut ifra dette har vi knyttet det opp mot hvor de eventuelt har kjøpt det. Dette ga oss innsikt i hvilke plattformer som vil være verdifullt for Bareksten gin å bygge assosiasjoner på i henhold til alkoholloven. På bakgrunn av funnene fant vi at Stig Bareksten kan være en verdifull komponent for Bareksten gin. Han vil kunne brukes som en merkefigur som kan hjelpe å styrke de unike og verdifulle assosiasjonene. Videre fant vi at Stig Bareksten vil kunne ta en stor del i å øke graden av WOM (Word of Mouth) og EWOM (Electronic Word of Mouth) som er en svært effektiv måte å fremme produktet i henhold til alkoholloven.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherHandelshøyskolen BIen_US
dc.subjectmarkedsføringen_US
dc.subjectmarkedsføringsledelseen_US
dc.titleHvordan kan Bareksten gin bygge sterke merkeassosiasjoner? Utfordringer knyttet til ulovlig markedsføring av alkohol i Norge.en_US
dc.typeBachelor thesisen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel