Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorDyrstad, Silje Jeanett Eriksen
dc.date.accessioned2021-10-01T14:31:09Z
dc.date.available2021-10-01T14:31:09Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2787086
dc.descriptionBacheloroppgave i Økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen BI, 2021en_US
dc.description.abstractDenne oppgaven skal belyse hvordan ulike hotelldirektører har håndtert Covid-19 krisen. Formålet med problemstillingen er å avdekke likheter og ulikheter i håndteringen av krisen. Dette inkluderer kriseledelse, selve krisehåndteringen og krisekommunikasjonen. Det som er bakgrunnen for denne oppgaven, er den pågående pandemien som fortsatt regjerer i Norge og resten av verden. Pandemien påvirker hotellbransjen i stor grad, da de er avhengige av reisevirksomhet for å få driften til å gå rundt. Problemstillingen som legger grunnlaget for forskningsarbeidet, er som følger: «Hvordan håndterte norske hotelldirektører krisen som oppstod i kjølvannet av Covid-19 pandemien?» Teoriene som er anvendt i oppgaven ble avgrenset til følgende temaer: krise, kriseledelse, krisehåndtering og krisekommunikasjon. Kriseledelse tar for seg hvordan man som leder skal opptre under en krise og hvordan de skal lede andre gjennom en krise. Krisehåndtering handler om prosessen gjennom en krise, planlegging, oppfølging og iverksetting av tiltak. Krisekommunikasjon handler om kommunikasjonen gjennom krisen. Hvordan kommuniserer man i en krise og viktigheten med oppfølgende kommunikasjon. Det ble anvendt kvalitativ metode og det ble utført dybdeintervjuer av fire ulike hotelldirektører i to ulike byer. Ved å benytte denne metoden kom det frem klare likheter og ulikheter blant respondentens svar på håndteringen av krisen. Resultatene viser flere likheter enn ulikheter blant direktørenes håndtering av koronakrisen. Alle direktørene var i stand til å ta beslutninger og vurderinger under krisen, samt informere og kommunisere med de ansatte. Alle lederne iverksatte nødvendige tiltak, herunder ble det gjort hovedfunn på økonomiske tiltak, omstrukturering og smittevern. Det kom frem ulik grad av mental forberedelse på pandemien, da direktør 2 og 3 virket mest mentalt forberedt på krisen og direktør 1 og 4 virket mindre mentalt forberedt. Likevel, var alle direktørene i stand til å ta ansvar som leder og få kontroll over situasjonen på hvert av deres respektive hotell.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherHandelshøyskolen BIen_US
dc.subjectøkonomien_US
dc.subjectadministrasjonen_US
dc.titleHvordan håndterte norske hotelldirektører krisen som oppstod i kjølvannet av Covid-19 pandemien?en_US
dc.typeBachelor thesisen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel