Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorEriksen, Erik André
dc.contributor.authorOmar, Najma
dc.date.accessioned2021-09-15T18:25:28Z
dc.date.available2021-09-15T18:25:28Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2778406
dc.descriptionBacheloroppgave i Markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI, 2021en_US
dc.description.abstractDet finnes et marked for sukkerfritt godteri i utlandet, mens i Norge er dette svært dårlig utnyttet. Det kan være risikabelt for en godteriprodusent å tilby sukkerfri sjokolade som et av sine produkter, da en sukkerfri sjokoladevariant kan gi kunden mer “sunne” assosiasjoner, hvilket vil være en kontrast til hva en sjokolade er assosiert med, nemlig noe godt og «usunt». Formålet med vår oppgave er å gi en anbefaling om hvilken strategi for merkearkitektur bedriften Nidar bør velge ved lanseringen av en sukkerfri sjokolade for å optimalisere morsmerkets effekt ved markedskommunikasjonen, og minimere risikoen for skade på morsmerket. Vi tror at ved å entre markedet for sukkerfri sjokolade når det fremdeles er ungt, kan gi en fremtidig rolle som en markedsleder i et voksende marked med stort potensiale. Vi har på bakgrunn av dette formulert følgende problemstilling: “Med utgangspunkt i merkearkitektur, hvilken strategi bør Nidar velge ved lanseringen av en sukkerfri sjokolade?” For å innsamle data som kan hjelpe oss med å trekke en konklusjon, har vi valgt et deskriptivt design ved denne oppgaven. Vi har valgt å benytte oss av kvantitativ metode, da vi ser på dette som mest hensiktsmessig for innhenting av informasjon til å besvare vår problemstilling. Våre analyser ble gjennomført ved bruk av det statistiske programmet SAS JMP, en programvare som hovedsakelig benyttes for statistiske beregninger og grafiske fremstillinger. Vi har benyttet oss av deskriptiv analyse, regresjonsanalyse og Anova-test. På bakgrunn av teorien vi har lagt frem, våre analyser og våre funn, anbefaler vi Nidar å lansere en sukkerfri sjokolade som et Subbrand.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherHandelshøyskolen BIen_US
dc.subjectmarkedsføringen_US
dc.subjectmarkedsføringsledelseen_US
dc.titleLansering av sukkerfri sjokolade - Nidaren_US
dc.typeBachelor thesisen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel