Show simple item record

dc.contributor.authorSnyen, Anders
dc.contributor.authorThieu, Minh
dc.contributor.authorKong, Jian
dc.date.accessioned2017-11-22T11:20:17Z
dc.date.available2017-11-22T11:20:17Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2467537
dc.descriptionBacheloroppgave i Økonomistyring og investeringsanalyse fra Handelshøyskolen BI, 2017nb_NO
dc.description.abstractDenne bacheloroppgaven er skrevet som en del av fordypningen Økonomistyring & Investeringsanalyse ved bachelorstudiet i Økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Hensikten med oppgaven er å avdekke årsaker til svinn og køtid. Restauranten ønsker å jobbe for å eliminere sløsing. Vi vil undersøke og foreslå tiltak for å redusere sløsing, samt beregne de økonomiske effektene ved hjelp av kjente modeller og teorier. Oppgaven er et forbedringsprosjekt og dreier seg i sin helhet om hvilke effekter en menyreduksjon vil ha for restauranten. Problemstillingen er dermed: Hvordan vil en mindre meny påvirke resultatet og kapasitetsbeskrankningen? Den største utfordringen ved oppgaven var datainnsamlingen. Restauranten benytter seg av gamle IKT-systemer, slik at å finne relevante tall å bruke var en krevende prosess. Dataene som ble innhentet er lagt inn i et Excel-ark og beregningene for oppgavene er utelukkende hentet herfra. I den teoretiske forankringen presiserer vi begrepet svinn, Lean, kø og verdikjede. Dette gjør vi for å forklare konkret hva slags sløsing restauranten skal jobbe med for å eliminere og hvordan de utfører sine arbeidsoppgaver. Ved hjelp av verdikjedeanalysen fant vi kostnadsdrivere til aktivitetene og hvordan de samhandler. I tillegg er det også gjort en sammenligning av andre restauranter med samme konsept for å få bedre beslutningsgrunnlag. For å hjelpe oss til å utvikle en strategi som forbedrer verdikjeden, har vi benyttet oss av Leanfilosofi. Den nye verdikjeden forutsetter at alle tiltakene blir implementert, blant annet svinnregistrering og hyppigere varebestillinger. Analysene avdekket en positiv resultateffekt ved å redusere menyen både i henhold til svinn og køproblemet. Avslutningsvis har vi kritisert den økonomiske effekten av tiltakene og modeller. Dette er for å belyse det faktum at det er knyttet usikkerhet til de beregninger og datagrunnlag.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherHandelshøyskolen BInb_NO
dc.subjectøkonomistyringnb_NO
dc.subjectinvesteringsanalysenb_NO
dc.titleMenyreduksjon hos kinarestauranten Xin Xingnb_NO
dc.typeBachelor thesisnb_NO


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record