dc.contributor.author | Gaasland, Ivar | |
dc.contributor.author | Vårdal, Erling | |
dc.date.accessioned | 2018-09-05T08:13:46Z | |
dc.date.available | 2018-09-05T08:13:46Z | |
dc.date.created | 2018-01-15T16:13:54Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.citation | Samfunnsøkonomen, 2017, (6), 39-47. | nb_NO |
dc.identifier.issn | 1890-5250 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2560833 | |
dc.description.abstract | Bøndene hevder at jordbruket må skjermes mot klimatiltak som rammer norsk matforsyning, målt ved selvforsyningsgraden. Ved å endre sammensetningen av jordbruksstøtten i favør av matvarer som forurenser lite i forhold til næringsinnhold, viser vi at klimagassutslippene fra norsk jordbruk kan kuttes mye, eksemplifisert ved 40%, uten at selvforsyningsgraden svekkes og samtidig som budsjettutgiftene kan reduseres kraftig. Politikkendringen vil i tillegg bringe kostholdet mer i retning av de offisielle kostrådene til Helsedirektoratet, som anbefaler at vi spiser mindre rødt kjøtt og mer planteprodukter og fisk. Resultatene gir støtte til synspunkter i grønn skattekommisjon om at klimautfordringene også må reflekteres i jordbrukspolitikken. | |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Samfunnsøkonomene | nb_NO |
dc.title | Matforsyning og klimapolitikk | nb_NO |
dc.title.alternative | Matforsyning og klimapolitikk | nb_NO |
dc.type | Journal article | nb_NO |
dc.description.version | publishedVersion | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 39-47 | nb_NO |
dc.source.volume | 131 | nb_NO |
dc.source.journal | Samfunnsøkonomen | nb_NO |
dc.source.issue | 6 | nb_NO |
dc.identifier.cristin | 1543340 | |
dc.description.localcode | 1, OA | nb_NO |
cristin.unitcode | 158,3,0,0 | |
cristin.unitname | Institutt for samfunnsøkonomi | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |
cristin.qualitycode | 1 | |