Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorGaasland, Ivar
dc.contributor.authorVårdal, Erling
dc.date.accessioned2018-09-05T08:13:46Z
dc.date.available2018-09-05T08:13:46Z
dc.date.created2018-01-15T16:13:54Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationSamfunnsøkonomen, 2017, (6), 39-47.nb_NO
dc.identifier.issn1890-5250
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2560833
dc.description.abstractBøndene hevder at jordbruket må skjermes mot klimatiltak som rammer norsk matforsyning, målt ved selvforsyningsgraden. Ved å endre sammensetningen av jordbruksstøtten i favør av matvarer som forurenser lite i forhold til næringsinnhold, viser vi at klimagassutslippene fra norsk jordbruk kan kuttes mye, eksemplifisert ved 40%, uten at selvforsyningsgraden svekkes og samtidig som budsjettutgiftene kan reduseres kraftig. Politikkendringen vil i tillegg bringe kostholdet mer i retning av de offisielle kostrådene til Helsedirektoratet, som anbefaler at vi spiser mindre rødt kjøtt og mer planteprodukter og fisk. Resultatene gir støtte til synspunkter i grønn skattekommisjon om at klimautfordringene også må reflekteres i jordbrukspolitikken.
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherSamfunnsøkonomenenb_NO
dc.titleMatforsyning og klimapolitikknb_NO
dc.title.alternativeMatforsyning og klimapolitikknb_NO
dc.typeJournal articlenb_NO
dc.description.versionpublishedVersionnb_NO
dc.source.pagenumber39-47nb_NO
dc.source.volume131nb_NO
dc.source.journalSamfunnsøkonomennb_NO
dc.source.issue6nb_NO
dc.identifier.cristin1543340
dc.description.localcode1, OAnb_NO
cristin.unitcode158,3,0,0
cristin.unitnameInstitutt for samfunnsøkonomi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.qualitycode1


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel