dc.contributor.author | Ditlev-Simonsen, Caroline D. | |
dc.date.accessioned | 2017-12-08T13:39:40Z | |
dc.date.available | 2017-12-08T13:39:40Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.citation | Magma, 2017, 20(7), 61-69 | nb_NO |
dc.identifier.issn | 1500-0788 | |
dc.identifier.issn | 1500-6069 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2469819 | |
dc.description | Dette er et Open Access tidsskrift tilgjengelig fra www.magma.no | nb_NO |
dc.description.abstract | Bedrifter ønsker i større grad å ta samfunnsansvar, blant annet gjennom å tilby bærekraftige produkter. Samtidig er det ikke alltid forbruker følger opp med å kjøpe disse produktene. Gjennom riktig dulting (nudging) kan forbrukere påvirkes til å gjøre de valgene som er gode både for samfunnet og for bedriftens lønnsomhet – uten at kunden opplever å komme dårligere ut.
I denne studien presenterer vi to initiativ fra bedrifter som på en lønnsom måte har gjennomført prosjekter der dulting har vært brukt som virkemiddel: Bunnpris’ SNÅL frukt & grønt og Choice Hotels’ overgang til mindre tallerkener for å redusere avfall. Initiativene analyseres i henhold til Kotters åttestegs endringsmodell. Denne modellen viser seg som en nyttig fremgangsmåte for testing og implementering av dultevirkemidler.
Denne artikkelen kan inspirere bedrifter til å identifisere tilsvarende initiativ i sin daglige drift og sette en ramme for hvordan de vil benytte dulting som virkemiddel i praksis. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Fagbokforlaget i samarbeid med Econa | nb_NO |
dc.title | Dulting – endringer i bærekraftig retning med god endringsledelse | nb_NO |
dc.type | Journal article | nb_NO |
dc.source.journal | Magma | nb_NO |
dc.description.localcode | 1, OA | nb_NO |